skip to Main Content

Radikalisering og ekstremisme

Få viden om hvordan du kan se signalerne i forhold til online radikalisering af børn og unge.

Radikalisering og ekstremisme

Medierådet har i samarbejde med Nationalt Center for Forebyggelse af Ekstremisme og PET udgivet dette digitale magasin som henvender sig til forældre og fagpersoner

Online magasinet ’Nettets vildveje’ giver et indblik i den rolle som internettet kan spille i forhold til ekstremisme og radikalisering blandt unge mennesker.

https://www.medieraadet.dk/medieradet/temaer/nettets-vildveje

 

Stærke Fællesskaber

Undervisningsmateriale til forebyggelse af radikalisering og ekstremisme

På denne side finder du et et komplet undervisningsmateriale til et undervisningsforløb af seks lektioner om forebyggelse af radikalisering og ekstremisme. Materialerne er udarbejdet med afsæt i de nationale kompetencemål inden for samfundsfag for grundskolens 8. og 9. klassetrin.

Formålet med undervisningsforløbet er, at eleverne forstår og kan forholde sig nuanceret og kritisk til problematikker vedrørende radikalisering og ekstremisme. Det indebærer, at eleverne får en bedre forståelse for radikaliseringens mange dynamikker, kan diskutere de samfundsmæssige udfordringer i forbindelse med ekstremisme og kan reflektere over forskellige aktørers roller i forebyggelsesindsatsen, herunder deres egne muligheder og ressourcer i den forbindelse.

Der er udarbejdet PowerPoints, baggrundslæsning, lektionsgennemgang og øvelsesinstruktioner til i alt seks lektioner af 45 minutters varighed. Der er yderligere inspiration – konkrete værktøjer og redskaber, der kan indgå i undervisningen – at hente i venstre side samt en instagram-side med billeder tagget med #stærkefællesskaber. I er meget velkomne til at bidrage med billeder til siden.

https://stærkefællesskaber.dk/undervisning/grundskole/

Back To Top